Home » Verbouwen » radiatorombouw – 4 tips om uw auto om te bouwen naar zonne-energie

radiatorombouw – 4 tips om uw auto om te bouwen naar zonne-energie

radiator conversie

radiatorombouw – 4 tips om uw auto om te bouwen naar zonne-energie

Ik ga het met je hebben over radiatorconversies voor alle typen 'kelderbewoners' die er zijn. Een radiator is een radiator. Het is een doos met een verwarmingselement om water, olie of lucht te verwarmen en de warmte naar een bepaalde plaats te verdelen. De radiatorkast is meestal omsloten door een metalen of plastic behuizing en is bedekt met een ventilator (meestal een elektrische) om de warmte die hij genereert af te voeren.

De radiatorombouw is niet moeilijk om te doen, maar het kan soms een beetje lastig zijn. Sommigen van jullie hebben gewoon een hekel aan het idee om met elektriciteit te werken, maar ik heb goed nieuws voor jullie; u kunt het zelf doen zonder dat u een elektricien hoeft in te schakelen radiatorbekleding. Het ding dat het moeilijk maakt, is het hebben van de juiste voedingen, het solderen van de verkeerde dingen en het hebben van het verkeerde gereedschap (sommige soldeerboutsticks zijn bijvoorbeeld bedoeld voor gebruik met ijzer, ze horen niet te worden gebruikt met koper!). Als je denkt dat je de tools hebt om het werk goed te doen, ga ervoor! Als u echter niet zeker weet hoe u dit moet doen, volgen hier enkele eenvoudige hints en tips om u te helpen.

Enkele basistips voor het ombouwen van radiatoren: Gebruik altijd een draadstang op de as van de elektrische radiator om ervoor te zorgen dat deze stevig in het gat past. Gebruik een nauwkeurige verbindingsdatum bij het solderen van het stuk op de behuizing. Doe een laatste controle op de kwaliteit van het solderen voordat u het stuk monteert en gebruik alleen kwaliteitsmaterialen (zoals aluminium). Dit zijn slechts een paar basistips om je te helpen van je kont af te komen en iets te doen, hopelijk, goed.

Site bezoeken voor meer info: 123ombouw